Sommerhilsen anno 2023

Jul 03, 2023
Beredskap Sikkerhet Safety HMS

"Tiden går fort i godt lag" som de godt voksne alltid sier.

Nå begynner jo Einang Safety å bli voksen også, så da får vi si det samme;
"tiden går fort i godt lag".
Og med "godt lag" mener vi tiden vi får tilbringe sammen med dere.

 

Dere som i:

 • kundene våre
 • støttespillerne våre
 • sparringspartnerne våre
 • inspirasjonskildene våre

...Ja, alle dere. Dere som gjør at det er en glede å skrive den syvende (!!!) sommerhilsenen fra Einang Safety.

 

"Ka farsken"-bildet er tatt i Tromsø under det siste spesialtilpassede HMS-kurset for brann og redning før sommeren. Bildet passet veldig fint til teksten om at dette nå er det syvende (!) året vi sender ut sommerhilsen; "Ka farsken? Syv år?" Tiden går faktisk fort i godt lag.

 

Hvorfor en sommerhilsen?

Fordi det er vår måte å gi en takk på, vise hva vi bedriver tiden med – og en måte å vise hvordan vi kan bidra og være til hjelp.

Det er mange der ute som fortjener en takk. Så mange vi har møtt dette året som setter sin ære i å gjøre det trygt og godt for sine kollegaer, for sine kunder og andre (som for eksempel sine innbyggere). Som vil det beste for de rundt seg.

Sånt varmer.

Såklart sånt varmer! Det er jo det som driver oss! Det var jo derfor Einang Safety ble til i utgangspunktet!

 

Så takk til:

 • ...Alle brann- og redningsvesen, som hittil i 2023 har laget sin grunnlagsdokumentasjon sammen med oss. Som har laget sine risikoanalyser, sine forebyggende- og beredskapsanalyser – for å se hva som må gjøres – og hva som trengs for at det skal være trygt å gå på jobb. Og for å gi innbyggerne en trygg hverdag.

Et "stemningsbilde" fra arbeidsmøte med Bjørnafjorden brann og redning – Teams fungerer utmerket til kjappe statusmøter – det er en av grunnene til at vi i Einang Safety får møtt så mange kjekke folk fra nord til sør! 

 

 • ...Alle som har deltatt på brannvernansvarligkurs sammen med oss. De har jeg lyst å ta hatten av for (om jeg faktisk hadde hatt en hatt på meg nå) – for de har vært de beste "elevene" vi kunne drømt om. De har vært engasjerte og "på" gjennom kursdagene. Og de av dere som har tatt nettbasert brannvernansvarligkurs har vist gjennom quiz og samtaler at dere ikke "leker butikk". 
 • ...Alle som har deltatt på lovpålagt HMS-opplæring for ledere, for verneombud og for AMU-medlemmer. Fy søren, så kjekt vi har hatt det sammen med dere! Dere har delt både kunnskap, tips og råd med andre deltakere – dere har inspirert hverandre (og oss).
 • ...Alle brann- og redningsvesen, industrivern og deltakere fra Forsvaret som har deltatt på det spesialtilpassede HMS-kurset for brann og redning. Dere kunne vært passive, dere kunne sendt én deltaker på kurset fordi dere "måtte". Men, dere har forstått viktigheten av å ta i bruk erfaringsdeling – og være med som en "gjeng" fordi dere ser viktigheten av god HMS.
 • ...Brannmenn Mot Kreft som har bidratt på hvert eneste spesialtilpassede HMS-kurs for brann og redning, sånn at vi alle skal få økt forståelse for kreftfaren i brannyrket. Dere har vist oss hvordan vi blant annet ved hjelp av holdningsendring kan komme så mye lengre enn hva vi tror, med det vi har her og nå.

Foto: Hugo Hansen, Brannmenn Mot Kreft

 • ...Virksomheter som har tatt kontakt med oss for å få bistand til å lage risikoanalyser, arbeidsmiljøkartlegginger og andre vurderinger. Ikke en eneste gang dette halvåret har vi blitt satt til å lage analyser der dere som oppdragsgivere har "ghostet" oss, med en gang vi har startet med prosjektet. Dere har deltatt med kunnskap, erfaring og innspill. Slikt gjør at risikoen som blir vurdert ikke er noe "fluffy" greier, noe som kun er laget for å tilfredsstille noen krav – noe som ikke kan brukes. Dere har svart oss tålmodig på telefonen når vi har hatt spørsmål, dere har deltatt på erfaringsdelingsmøter – og vi har fått ledd sammen med dere – og lært av dere.
 •  ...Alle dere som har tatt noen av kursene våre som vi kjører via Videocation. Vi vet at dere ikke gjør det for "morro", men fordi dere vil ha økt kunnskap i feltet vi opererer i. Dere er rollemodeller!
 • ...Alle dere som har deltatt på opplæring i håndtering av vold og trusler på arbeidsplassen. Slik opplæring skulle vært unødvendig. Men slik er det ikke. Dessverre. Dere har tatt til dere kunnskapen på en ærverdig måte. Takk.
 • ...Til Gullfjell og John Øyvind som gjør at vi har fått blitt kjent med en gjeng dedikerte ledere dette året også. Ledere som har deltatt på Gullfjell sitt lederutviklingsprogram "Vardeveien" – og som har den utradisjonelle boken om ledelse "Hjelp, jeg har blitt sjef!" som del av pensum.
 •  ...Og til dere som har tatt noen av de andre kursene våre – nettbaserte og fysiske. Det betyr mye for oss å se at dere gjennomfører med stil. Dere bryr dere. 

 

Nå håper vi at dere alle får en fin sommer. At dere får gjort ting dere har lyst til. Det som gjør dere glad.

Men (...ja det kommer jo alltid et "men" i disse hilsnene, av en eller annen grunn):

Vi kan alle være enige i at når vi først har ferie, så er det jo ikke alltid "bare bare".

Alt skal jo være så kjekt, så rosenrødt – og fint. I stedet så ønsker vi plutselig de andre dit pepperen gror, vi sitter gjerne i en kokende varm bil på vei nedover kontinentet – og angrer på hele ferieturen til Italia. Eller vi er der oppe i flere tusen fots høyde, i et alt for trangt flysete, med en hylende 3-åring plassert i setet ved siden av.

...Eller, kanskje vi blir litt for godt kjent med den beryktede "håndklemafiaen" ved bassenget i Syden. Du vet, de som alltid stikker ut tidlig på morgenkvisten og plasserer et håndkle på den beste solsengen slik at ingen andre tør å legge seg der. 

Uansett. Livet skjer. Det gjelder å ha tatt praten om hva som kan skje på ferien, slik at vi er forberedt – og kan få en så god ferie som overhodet mulig (...og der klarte vi å dra inn litt beredskap i sommerhilsnen også. Det var ikke meningen – men test det ut. Av egen erfaring: det funker.)

Med det, så ønsker vi dere alle en riktig god sommer! Og du? Kanskje vi sees til høsten?

 

Hilsen fra gjengen i Einang Safety