Dagskurs for brannvernansvarlige

(brannvernleder)

Trykk her for å booke et kurs

Er du brannvernansvarlig?

Da det kom nytt brannregelverk i 2016, kom også pliktene til eier og bruker tydeligere fram enn tidligere.

Vi har derfor laget dette dagskurset som er tilpasset deg som brannvernansvarlig, brannvernleder, eier eller bruker sin representant i brannvernarbeidet (kjært barn har mange navn...).

Er du verneombud eller etasjeansvarlig vil dagen også være «gull verdt» for deg og den jobben du skal gjøre.

Visste du at du kan ta dette kurset på nettet også?
Trykk her for å lese mer

Dagen foregår på følgende måte: Ordinær undervisning, gruppe-quiz (med premie såklart), og en god lunsj.

Etter kurset blir det utstedt kursbevis, og du får tilgang til dokumenter du kan benytte som mal i ditt brannvernarbeid.

 

Varighet: 7 timer

Kursets innhold:

  • Du lærer hva regelverket sier om dine plikter og hvordan du finner fram i «regelverks-jungelen», slik at du enkelt kan få oversikt over hva du skal gjøre
  • Du får en komplett oversikt over eier og brukers plikter, slik at du slipper å gjøre «dobbelt arbeid»
  • Vi går gjennom hva som ligger i kravet om «Systematisk sikkerhetsarbeid», og du får med deg en enkel bruksanvisning på hvordan du går fram når du selv skal gjøre dette arbeidet
  • Du lærer om ulike brannforebyggende tiltak. Dette skjer gjennom bruk av eksempler fra «den virkelige verden». På den måten vil du huske enda bedre hva som kan forebygge en brann.
  • Du får se gode eksempler på brannfeller hentet fra andre byggverk rundt om i Norge. Dette vil gi deg forståelsen av hvordan en brann kan oppstå, og hvordan du kan unngå brann.
  • På en lettfattet måte vil du lære hvordan du kan lage enkle risikovurderinger knyttet til brann og andre hendelser som kan inntreffe. Dette gjør deg i stand til å vurdere hvilken risiko du står overfor.
  • Du vil lære hvordan du kan holde engasjerende øvelser og opplæring, slik at du får dine kolleger og andre med deg.
  • To ganger i løpet av kursdagen skal vi ha en uformell Brannquiz rundt bordet gruppevis (med premie), noe som er både artig og lærerikt (...og ja; alle hjelpemidler er lov!)
  • Når kursdagen er over får du med deg ulike maler, tips og råd som du kan ta i bruk i ditt brannvernarbeid. På den måten kan du holde kunnskapen ved like, og du slipper å «finne opp hjulet på nytt».


Dersom du har spørsmål kan du kontakte oss på E-post [email protected] eller telefon 416 69 188.

Hvis du ønsker at vi kommer og holder kurset der du holder til, trykk på den grønne "knappen" nedenfor og send oss en melding.


Variert kursdag :-)

Å sitte på "skolebenken" trenger ikke å være tungt og kjedelig. Tilbakemelding fra tidligere kursdeltakere viser at kurset er lagt opp slik at ingen sovner eller dupper av, med masse eksempler fra «the real life».

I løpet av kursdagen blir det både lunsj og gruppe-quiz – med premie, såklart :-D.

Erfaring

Med 14 års fartstid fra brannvesenet – både som brannkonstabel, branningeniør og brannsjef – har jeg sittet på «den andre siden». Jeg vet derfor mye om hvor skoen trykker i brannvernarbeidet.

Hvem er vi?

Einang Safety Consult AS (ESC) tilbyr bl.a. konsulenttjenester og kurs/opplæring innen brannsikkerhet, HMS, beredskap og ledelse – både til offentlige og private virksomheter.

Hva sier de som har vært med på kurset?

Eg var på kurs med Einang safety på Stord i februar 2017. Dette kurset er absolutt å anbefale. Einang har god kunnskap om lovverk og erfaring frå brannvesen, og er flink å formidle kunnskapen.

Karianne Stadheim
Dagleg leiar Fjellheim FUS friluftsbarnehage AS

 
I dag er det mange lover og regler å sette seg inn i. Samtidig er det mye praktiske ting å bli bevisst over når det gjelder brannsikkerhet. Derfor er det viktig at vi kurser oss i dette jevnlig. Kurset var informativt og lærerikt. Flere nye ting som er viktig å vite. Kursholder hadde flere ganger praktiske eksempler sammen med teori, som gjorde kurset veldig bra og lett å følge med. Anbefaler alle dette kurset.

Asle Natås Lægreid
Styrer og brannvernansvarlig Eitrheimsvågen barnehage

 

Einang Safety Consult ved Karine holder utrolig engasjerende kurs med høyt faglig utbytte.

Kolbjørn Bakken
Leder Brannforebyggende Avdeling, Hol brannvesen

Bilder fra tidligere kurs (ja, vi har det gøy)

Einang Safety Consult AS
Tlf.:   416 69 188
E-post:   [email protected]
Postadresse:   Smelteverket 101, 5750 Odda
www:   einangsafety.no
Org.nr.:   918 335 102