Sommerhilsen 2024

Jun 19, 2024
Sommerhilsen fra Einang Safety 2024

Det var sommerfri. Det var sjø og magi. 
For ikke å glemme kjærligheten. Den var der den også! I sangen til Postgirobygget.

Og forhåpentligvis så er den der (eller dukker opp) i din sommerferie også... På den ene eller på den andre måten.

 

Og med den overskriften, så starter en av våre tradisjoner. Nemlig årets sommerhilsen.

Og for å ta det aller viktigste først, nemlig å få takke de av dere som gjør det sånn at vi kan få gjøre vårt:

Tusen takk.

Tusen takk for godt samarbeid, for tilliten dere har vist oss ved å ta oss inn i jobbhverdagen deres – for ærligheten deres, og for alle de gode glimtene i øynene vi har møtt i første halvår av 2024.

Vi er dere evig takknemlige. Uten at dere hadde "brukt" oss, så hadde ikke vi kunnet gjøre vårt for å bidra til at den enkelte har det bedre på jobb. Vi kunne ikke bidratt til at innbyggerne får den bistanden de skal når "det" skjer – og vi kunne heller ikke hatt de gode samtalene med de vi har møtt på vår vei.

 

Et litt annerledes halvår

Dette halvåret har vært veldig spesielt for oss i Einang Safety, på forskjellige måter. Mildt sagt.

 

På kontorfronten

Vi har fått drømmen vår oppfylt. Egne kontor- og kurslokaler.  Lokaler som vi fikk følge helt fra tegnebrettet, og fram til vi kunne stå med nøkkelen i hånden en småkjølig vinterdag. Fy søren, vi er stolte. Egne lokaler kjøpt og betalt. 
...Eller, det var en sannhet med modifikasjoner. Det er vel praktisk talt banken som har betalt 2/3 av gildet.

 

 

På det private planet

Det har også skjedd ting på det private planet hos oss. Vi er jo en familiebedrift, der det som skjer med den ene av oss selvfølgelig også påvirker den andre. På mer enn jobbfronten.

Og den store påvirkningen på oss alle den siste tiden har vært at Karine fikk ja til å være med i en studie for å få en ny type stamcellebehandling. For som dere sikkert vet, så har Karine en progressiv MS, en form av denne sykdommen som ikke har hatt noen form for bremsemedisiner – og det er ikke noen kur. Men, forhåpentligvis er hjelpen nå funnet – med en form for stamcellebehandling som skal kunne bidra til å reversere sykdommen for de med progressiv MS. Takket være dyktige forskere ved Haukeland Universitetsykehus, så testes denne behandlingen ut.
Og Karine? Hun gjorde alt i sin makt for å få være en av "forsøkskaninene" i denne studien. Og så ble det sånn.

Så Karine sine celler har vært på tur til det store utland, har blitt formert – og så satt inn igjen i beinmargen. Og vi andre? Vi har sett hvordan Karine har blitt bedre og bedre. Dag for dag. Vi har vært heldige. Som en av forskerne uttalte til fagbladet om behandlingen som testes ut: "Dette er litt science fiction".

Så ja takk til en dose med science fiction i en ellers ganske vanlig hverdag.

 

Brann- og redningsvesen

Dette halvåret har for det meste gått i analyser for og med ulike brann- og redningsvesen rundt om i landet. 

Og med analyser så mener vi grunnlagsdokumentasjon for hvordan det enkelte brann- og redningsvesenet skal dimensjoneres, for at du og jeg skal få den hjelpen vi trenger når "det" skjer.

Det enkelte brann- og redningsvesen skal ha de ressurser – i form av personell, materiell og kompetanse – som er nødvendig for å gjøre en jobb som redder liv, helse, miljø og materielle verdier. Både forebyggende og beredskapsmessig.

Så tastaturet (og de små grå) har fått brynt seg. Risiko- og sårbarhetsanalyse, forebyggendeanalyse og beredskapsanalyse har vært framme i pannebrasken til dagen.

Utrolig givende.

Nå er vi også i innspurten med analyser for og med en av landets alarmsentraler. Det høres kanskje spesielt ut, men både Karine og jeg har flere ganger sagt til hverandre hvor godt og rørende det er å se på den innsatsen som de tillitsvalgte, verneombudene og lederne legger ned i slikt arbeid for å gjøre det godt for de rundt seg.

 

Kurs både her og der

Ja, det har vært litt kursing både her og der. Det har vært kursing over nettet, det har vært kursing fysisk, det har vært kursing i nord og det har vært kursing i sør.

Og vi har elsket det. 

Og nei, det er ikke en overdrivelse.

Tvert i mot.

Vi har storkost oss. Det har gjort godt å se at spørsmål blir besvart, at skuldrene til deltakerne senker seg – og ikke minst så har det vært kjekt å få dele både en matbit og latter med deltakerne våre.

I vår har vi hatt disse kursene:

  • Forebygging av vold og trusler på arbeidsplassen
  • HMS-opplæring for ledere
  • HMS-opplæring for verneombud og medlemmer av AMU
  • Brannvernansvarligkurs

Og for høsten? Det kan du lese om lenger ned i sommerhilsenen.

 

Andre oppdrag

Vi har også hatt andre givende oppdrag dette halvåret: Vi har blant annet fått bistå industrivern slik at de er best mulig rustet til å håndtere det de kan møte. Vi har bistått ulike kommunale tjenester med risiko- og sårbarhetsanalyser, og Karine har vært sensor for elever knyttet til den nye fagskolen ved Brann- og redningsskolen.

Karine har laget kurs sammen med Videocation som har handlet om en kjekk nyansatt type, en brann han plutselig opplever på jobb – og om hva som egentlig skjer når han har kavet seg ut ytterdøren på jobb med den sviende røyken hengende rundt seg.

 

Høstens gleder

Det er ikke det at vi gleder oss til kulde, regn og mørke ettermiddager. Men vi gleder oss til å møte dere igjen etter ferien. Vi gleder oss til å bidra til en trygg og god arbeidshverdag. Og vi gleder oss til å bidra til å være med på å forme robuste brann- og redningsvesen.

Og vi gleder oss veldig til Kristine skal lansere kurset sitt som handler om teambuilding.

Vi (Karine og jeg) har fått sett det. Og det er rått.

  • Det fikk oss til å tenke, og det vil få de som tar kurset til å tenke
  • Det gir konkrete verktøy for å bygge sterke team
  • Det blir nettbasert, slik at deltakerne kan ta det når de vil (og hvor de vil)
  • ...Og ikke minst: Det skal bidra til økt trivsel, samhold, prestasjon og resultater for den enkelte arbeidsplass

Gled deg! 

 

Kurskalender 

Vi har laget en kurskalender for de andre høstkursene våre. Eller rettere sagt: Kristine har laget en kurskalender. Det er hun som er tryllekunstneren og den kreative.

Husk at om din arbeidsplass ønsker et spesialtilpasset kurs, så hyl ut. "Du ringer, vi bringer" som han sa.

Du kan også gå inn på hjemmesiden vår for å lese mer om de ulike kursene vi tilbyr både fysisk, virtuelt og nettbasert.

Når det gjelder høstens kurs, så er det bare å gå inn via denne lenken – og deretter lese mer om det kurset som er aktuelt for deg:

Høstens kurs 

 

 

Så må vi ikke glemme det viktigste

Og det viktigste?

Det er tradisjonen tro de to artiklene våre, de som vi deler hver sommer. De som aldri går av moten. Og de som vi så inderlig håper du tar deg tid til å lese i sommer også.

Husk at de handler om en ting:

...De handler om de du er glad i sitt liv ❤️

Her finner du begge artiklene. Så det er bare å finne fram solbriller og solkrem, legge deg godt tilrette på solsengen – og lese i vei:

Reiserøykvarsler? 

og denne...:

Vil du være med å spille russisk rulett?

 

Sommer eller ikke sommer

Uansett. 

Denne kan vi ta med oss. Det å være en rollemodell for de rundt oss. Det å være mot de andre slik som vi ønsker at de er mot oss.

Noen ganger har vi jo så store forhåpninger til sommeren, og noen ganger så går de forhåpningene i grus. Vi blir irritert, vi angrer på hele ferieturen – og vi ønsker egentlig alle de andre dit pepperen gror.

Husk da dette bildet her. 

Kanskje det kan hjelpe på stemningen der og da. 

Test det ut. Vi har gjort det. Og det funker 😅.

Og med det så vil vi tre i Einang Safety ønske deg og dine en riktig god sommer!