La meg hjelpe deg å hjelpe teamet ditt!

ledelse lederskap teamarbeid Mar 02, 2023
Teamledelse

 

Å ha en analytisk tilnærming er veldig viktig som leder, for å tilegne deg den kunnskapen som trengs for å gjøre en best mulig jobb.

 

MGT-modellen er en av de modellene jeg har brukt mye som coach av ulike team, og denne modellen vil jeg dele med deg i dag, slik at du kan dele den videre med ditt team.

Analyse ved hjelp av denne modellen er en metode som gir mange fordeler til deg som leder. Du vil få rask oversikt over hvor forbedringspotensialet til hvert teammedlem ligger. Dette igjen, gir deg et inntrykk av hvor hele teamets samlede potensiale ligger.

Modellen kan brukes like mye for deg som leder, som den kan brukes til dine medarbeidere. Jeg vil sterkt anbefale at du tester den på deg selv først.

Som leder er en stor del av jobben din å lære hvert teammedlem å lede seg selv. De skal ikke være «hodeløse høns» som er avhengige av å få oppgaver og instrukser av deg hele tiden; de bør heller klare å finne en fin flyt i arbeidsoppgavene på egen hånd, samt ta en «sjefsavgjørelse» når det måtte trenges.

 

MGT-modellen gir svar på hvor høyt du skårer i forhold til tre ulike faktorer:

  1. Tilstandsstyring – (les mer om det her i et tidligere blogginnlegg jeg har laget til deg) Eksempel på tilstandsspørsmål: Hvor sterk er din personlige tilstand (fysisk, mentalt og emosjonelt) på en skala fra 1-10? Hvor engasjert og motivert er du på en skala fra 1-10? Hvor selvdisiplinert er du på en skala fra 1-10? Hvor utholdende og tålmodig er du på en skala fra 1-10? 
  2. Kontaktevne/relasjonsbygging - (les mer om det i dette blogginnlegget som jeg har laget til deg tidligere) Eksempel på kontaktspørsmål: Hvor gode er dine evner til å både skape og opprettholde kontakt og tillit på en skala fra 1-10? Hvor oppmerksom og empatisk er du på en skala fra 1-10? Hvor høy er «lagånden» din på en skala fra 1-10? 
  3. Målklarhet - (jeg skrev et innlegg til deg om det for en tid tilbake. Les det her) Eksempel på målspørsmål: Hvor stor er din målbevissthet på en skala fra 1-10? Hvor tilknyttet er du til resultatet på en skala fra 1-10? Hvor organisert og strukturert er du på en skala fra 1-10? Hvor sterke er ressursene dine til å nå dette målet på en skala fra 1-10?

 

…Når du nå har brukt litt tid på å gå gjennom alle disse spørsmålene, spør deg selv:

📍 Hvor ser du nødvendighet for forbedring?

📍 Hvilke steg er du villig å ta for å oppnå dette?

📍 Hva vil du få ut av å skape denne forbedringen?

📍 Hvorfor er dette viktig for deg?

📍 Hvorfor og hvordan har dette en betydning for bedriften?

 

Jeg elsker en god bevissthets-modell, og det er akkurat dét dette er! Du blir bevisst på hvor du er og hva som må til for å komme dit du vil.

Et godt tips er å ta testen på deg selv, med fokus på én bestemt del av livet, for så å sammenligne resultatene du fikk, med resultatene til en som kjenner deg veldig godt – og som svarte på testen for deg. Dette er ikke for sarte sjeler, men det er ofte lurt å få et annet perspektiv på hvem du er, hvilke kunnskaper du har, hvordan du jobber og hva du kan gjøre enda bedre.

Når du har testet den ut på deg selv med ulike eksempler fra hverdagen (alt fra en familiekonflikt til et kundeforhold eller et helt nytt jobb-samarbeid), kan du teste den på teamet ditt med arbeidsplassen i fokus. 

Lykke til!
Hilsen fra Kristine

PS: Jeg holder på med å produsere et nettkurs for ledere som ønsker effektive verktøy i arbeidet med å skape sterke team. Kurset har NLP-prinsipper som "grunnmur" – så du skjønner nok hvor giret jeg er på vegne av ledere og team som får denne kunnskapen med seg i ryggsekken etter endt kurs🫶

Ønsker du å vite mer om kurset allerede, så er det bare til å sende meg en e-post.

 

 

Kristine er utdannet NLP Practitioner, NLP Master Practitioner og Integrativ Coach fra Ålreit Institutt i Haugesund, med spesialisering innen business, team og ledelse. Hun har også studert entreprenørskap, markedsføring og Business English i New York.

Kristine har tidligere skrevet for Ålreit.no og thoughtcatalog.comog nå som ansatt i Einang Safety vil hun hver torsdag komme med en ny artikkel for dere her. Vi håper at du finner god nytte i innholdet.