Noen tips for å bli rå på systematisk HMS-arbeid

hms systematisk hms-arbeid Jul 11, 2022
arbeide systematisk med HMS

Systematisk HMS-arbeid er kanskje ikke akkurat det du har mest lyst å bli rå på. Men likevel...
Det er kanskje det du vet du MÅ bli rå på. 

 

Derfor har vi laget denne bloggposten til deg. Sånn at du skal senke skuldrene noen hakk ekstra når du hører ordet "systematisk HMS-arbeid".

Er du klar?

Det er bare å sette seg godt til rette og lese i vei!

Først av alt:

For å gjøre det ekstra enkelt og brukervennlig, som det så fint heter, har vi valgt å gjøre dette på følgende måte:

Vi har samlet artikler jeg tidligere har skrevet om temaet. Enten her inne på Einang Safety sin side, eller for andre aktører – som for eksempel EcoOnline.

Vi kommer også til å vise til Videocation. Har du hørt om dem forresten? Det er de som har det vi kaller "Netflix for læring" – og vi i Einang Safety er noen av ekspertene hos Videocation med kurs innen HMS og risikovurderinger.

Grunnen til at vi samler "alt" i én bloggpost, er fordi vi liker slagordet "det enkle er ofte det beste", og du skal slippe å lete rundt for å finne det du trenger.

 

5 tips til HMS-arbeidet ditt

En fornuftig plass å begynne, er å lese innlegget om de fem tipsene til hvorfor HMS-arbeidet er grunnmuren i et godt arbeidsmiljø, og for et godt omdømme.  

I innlegget ber vi deg tenke at du skal bygge et hus. Bygger du ikke en solid grunnmur, så vil følgelig ikke huset ditt stå like støtt som det ville gjort om du hadde gjort en skikkelig jobb. Huset kan se fint ut fra utsiden – helt til det slår sprekker. Deretter går det bare nedover.

Slik er det jo med HMS-arbeidet også. Vi må jobbe systematisk, og begynne med det første først.

Her kan du lese innlegget med 5 tips til HMS-arbeidet ditt:

5 tips

 

HMS-internkontroll, hvem, hva og (selvfølgelig) hvor

Innlegget med overskriften over, skrev vi for EcoOnline for en tid tilbake. 

Vi tok for oss noen av de mest stilte spørsmålene som gjaldt HMS og internkontroll, slik at du kan arbeide hensiktsmessig og ryddig med HMS internkontroll i din virksomhet.

Vi klarte selvfølgelig ikke å komme unna fordelene med internkontrollarbeidet i dette innlegget.

For at det har sine fordeler? 

Det har det! Ikke minst det å kunne være "føre var".

Du kan lese innlegget til EcoOnline her.

 

Systematisk HMS-arbeid

Målet med dette blogginnlegget var å se på systematisk HMS-arbeid fra A til Å, og samtidig vise deg prinsipper for systematisk HMS-arbeid. Vi kom også inn på de skjulte fordelene dette arbeidet har. Og skjulte fordeler, det liker vi jo!
...Så lenge vi finner dem, vel å merke.

Innlegget om systematisk HMS-arbeid, kan du kose deg med her.

 

Som Egon Olsen alltid sier: "Jeg har en plan!"

Uten en plan, er det fort å virre rundt på måfå. Det kan vi ikke tillate oss når vi snakker HMS. Enkelt og greit.

Dette vet EcoOnline. De er rå på struktur og på brukervennlige løsninger. Derfor produserte vi i Einang Safety et innlegg for dem som går på akkurat dette; det å ha en plan. En HMS-plan.

Det ligger i ordet:

En HMS-plan er enkelt og greit en plan for HMS-arbeidet vårt. En plan for å sikre at arbeidsmiljøet er forsvarlig, at det er trygt – og i henhold til krav.

Dette blogginnlegget tar for seg HMS-planen fra A til Å. Fra hvorfor vi skal ha en HMS-plan, til hva som skal være med i en slik plan – og ikke minst fallgruvene vi fort havner i når vi tror vi skal produsere en ny HMS-plan, mens vi egentlig er på god vei til å utarbeide en SHA-plan...

 

Vil du ha enda mer kjøtt på beinet, skal du slippe å lete.

Vil du ha enda mer om arbeidsmiljø, om HMS, det å være brannvernansvarlig – eller kanskje du vil ha mer om beredskap? Vi har mange ulike bloggposter som kan hjelpe deg på vei.

...Kanskje du skal utarbeide en beredskapsplan? Vi har laget blogginnlegg om det.

...Kanskje er det snakk om dårlig arbeidsmiljø? Vi har laget blogginnlegg om det også.

...Eller kanskje dere rett og slett er "matlei" når det gjelder brannøvelser? Vi har blogginnlegg med tips til hvordan dét kan fikses også!

Du finner blogginnlegg fra oss på rekke og rad her. Det er bare å forsyne seg, som det så fint heter.

 

Og lurer du på noe når vi snakker HMS, beredskap, brannsikkerhet eller arbeidsmiljø? Vi er aldri lenger enn en telefon (eller e-post) unna. Bare så det er sagt.

Nyt sommeren!
Hilsen fra oss i Einang Safety