«Sol, påskeegg og glade barn» ELLER «Drømmepåsken som endte som et mareritt...»???

Mar 26, 2018
brannsikkerhet på hytten

Overskriften er ikke ment som skremselspropaganda eller for å ødelegge påskestemningen din. Virkelig ikke. Men vi må kunne kalle en spade for en spade, om det er aldri så mye drømmepåske...

 

 

 

Jeg er på hytta på fjellet i påsken, og her er det jeg vil kalle definisjonen på DRØMMEPÅSKE. Vi har snø, sol, påskesnop og skal snart ut å lage hamburgere på grillen. Vi får jobbet på dagen (jepp, slik er det visst å være selvstendig næringsdrivende, har jeg funnet ut), gått tur, og spilt Monopol på kvelden. I forgårs vant jeg 3 av 5 runder med Ludo. De andre kalte det flaks. Jeg kaller det kald beregning

 

Det vi opplever disse dagene er påskeidyll. Ren og skjær idyll. Men som vi vet kan det gå fra idyll til katastrofe på «null komma niks». Det er ikke langt mellom himmel og helvete, det er det mange som kan skrive under på. Meg selv inkludert.

 

Det er derfor jeg vil bruke dette innlegget til noe så enkelt som å be deg bli med på følgende:

 

Uavhengig av om du feirer påsken hjemme, på hytta, i båten, i campingvognen, på et knallfint høyfjellshotell eller i varmere strøk med sand mellom tærne:

 

 Under dagens middag, ta en prat om dette :

  1. Hva kan føre til brann her vi er nå?

  2. Hva kan vi gjøre for å unngå en brann her hos oss?

  3. Hva skal vi gjøre om det oppstår en brann?

 

For vår del var det blant annet å sjekke at røykvarslerne virket da vi kom fram til hytta. Det kunne jo godt være at batteriet hadde «pepet» seg tomt mens hytta hadde stått tom...

 

 

 

En annen ting vi snakket om var om vi faktisk kom oss ut dersom det ble en brann, eller var rømningsveiene sperret av snø?

 

 

Da sier jeg takk for meg. Jeg må stålsette meg til kveldens Monopol-runde, der jeg med kald beregning skal bli den heldige eier av Rådhusplassen, Slottsplassen og enda noen gater til.... Så må jeg bare påse at jeg ikke får kortet «Deres hus og hotell brenner.....»