Ligger det røykvarslere i ferskvaredisken der du pleier å handle?

May 06, 2018
røykvarsler

Har du sett røykvarslere i ferskvaredisken sammen med fristende koteletter og nyfisket torsk?

Det har ikke jeg... Vi har det nå ganske så greit på matbutikkene her jeg bor i Odda – men røykvarslere; DET er ikke blant fristelsene i ferskvaredisken her i gården!

 

Kanskje vi skulle gjort et stunt rundt om i landet. Et stunt der samtlige ferskvaredisker også la røykvarslere til salgs sammen med annen ferskvare! 

 

Hvorfor et slikt stunt? Jo, fordi røykvarslere er ferskvare på lik linje med den nyfiskede torsken og de fristende kotelettene jeg viste til innledningsvis. Det er helt sant!

Når røykvarsleren din nærmer seg 8-10 år, da er det på tide å bytte den ut med en ny. Billigere livsforsikring enn det finnes vel praktisk talt ikke!!!??? 

 

Et annet tidspunkt å bytte ut røykvarsleren(e) på er når du har pusset opp. Akkurat det med oppussing og varsling skal jeg komme tilbake til i et senere blogginnlegg, men jeg kan ikke komme unna å snakke om viktigheten med å bytte ut røykvarslerne etter oppussing, nå som jeg først er i gang...

 

 

(Vi kommer tilbake til et blogginnlegg om viktigheten av å ha røykvarslere på plass når du bedriver oppussing!)

 

 

Bare tenk deg ALT det støvet som virvles opp under oppussing. Fytti grisen!!! Vi går og hoster og harker, selv om vi har gått med maske på oss inni det som en gang var et baderom...(jepp, vi pusser opp et hus fra 1949 – med støv fra ....1949)

 

 

Ikke før hadde jeg kommet meg opp på badet for å hive meg i dusjen, så gikk røykvarslerne. Og det skjønner jeg jo godt!! Alt det støvet fikk varslerne til å se rødt (bokstavelig talt). Det var da jeg fikk den lyse ideen om at jeg måtte skrive et blogginnlegg om:

 

  1. Røykvarslere
  2. At røykvarslere er ferskvare som må skiftes ut når de er 8-10 år gamle
  3. Når vi har pusset opp vil røykvarslerne bli fulle av støv, OG for å være på den sikre siden (selv om jeg akkurat har kjøpt ny støvsuger som kanskje kan få røykvarsleren sånn noenlunde ren) – så kjøper vi nye røykvarslere etter oppussing også! 

 

Bare sånn avslutningsvis, for ordens skyld: Vi selger ikke røykvarslere, så dette er IKKE noe salgsgimmik (eller hva det nå heter). Det er bare et tips om å investere i den billigste livsforsikringen mot brann som jeg kjenner til!

 

Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) står bak sikkerhverdag.no, der kan du lese mer om røykvarslere (og kanskje du finner svar på andre ting du lurer på knyttet til sikkerhet i hjemmet?)