Kunne dette vært din lørdagskveld?

brannvern Dec 14, 2018
Trygg hjemme

Fy søren, det var deilig med lørdag! Har landet i godstolen med fyr i ovnen og «koseklærne» på! Det blir null lørdagsvask og null julekakebaking i kveld! Den eneste anstrengelsen jeg skal gjøre er å dra meg bort til chips-skålen (jaja, også godte-skålen da...).

 

Så skal jeg nyte de nye rosene mine, og kanskje duppe litt av. Bare slappe av, og ikke måtte gjøre noe som helst.

 

 

 

Men, jeg må bare sette på en maskin med skittentøy først...

 

 

STOPP!!!

 

 

 

Dette blogginnlegget kunne fått to helt ulike utfall:

1: Jeg setter på maskinen med skittentøy. Jeg «deiger» meg på sofaen, og nyter lørdagen. Jeg henger klærne til tørk før jeg går og legger meg, eller jeg lar dem bli liggende i maskinen.

2: Utfallet jeg skal fortsette blogginnlegget med. Som fortelles som en fiktiv historie av hvordan denne lørdagskvelden kunne blitt avsluttet...

 

Det er bare å komme seg i seng. Klokka er snart tolv, og det er ikke noen vits i å ligge på sofaen lenger. Bedre å komme seg opp i noenlunde grei tid i morgen tidlig.

 

Men, søren... klærne i maskinen. Må bare ta dem før jeg pusser tennene. Jeg hiver dem i tørketrommelen, så er de klar til i morgen tidlig!

 

 

 

Det ble ikke noen «i morgen tidlig». Vi ble vekket av røykvarslerne, og noen voldsomt rare lyder rett før klokken to i natt. Vi hadde brann. Vi opplevde det som vi trodde aldri skulle skje med oss. Vi kom oss ut. Alle mann. Takket være røykvarslerne. Men noe hjem, det har vi ikke lenger.

 

Hadde vi bare gjort slik vi visste vi skulle. Latt være å sette på tørketrommelen før vi gikk og la oss. Vi visste det jo! Men, jeg hadde ikke ork. Jeg orket rett og slett ikke å henge klærne til tørk. I stedet heiv jeg dem i tørketrommelen. Det går jo alltid bra.

 

Men, det gjorde det ikke denne gangen.... Nå sitter vi hos noen venner, uten hjem, uten minnene våre, uten bildene fra barna var små og uten så mye som et klesplagg som er vårt eget. Hadde jeg bare orket... 

 

 

 

Ser du hvordan tilfeldighetene råder? Hadde den fiktive jeg bare orket...

Det kan skje meg, og det kan skje deg. Ekspertene sier at vi ikke skal bruke oppvaskmaskinen vår, klesvaskemaskinen eller tørketrommelen på natta når vi sover. Det er en grunn. Det er alltid en grunn!