Jeg har blitt leder, hva gjør jeg nå?

ledelse lederskap Jan 23, 2020
ny leder

 

Har du blitt leder?
...Noen vil si kondolerer, mens andre vil si gratulerer! 

 

Slik er det bare. Noen ønsker å bli en leder, mens andre igjen aldri kunne tenke seg en slik rolle – ikke om de så ble betalt i bøtter og i spann.

 

Become the kind of leader that people would follow voluntarily;
even if you had no title or position.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                             Brian Tracy

 

Sitatet over er et godt sitat, syns jeg. Vær den type leder som de ansatte vil følge frivillig, uavhengig av din tittel eller posisjon.

 


Innerst inne tror jeg alle vi ledere vil ønske å være en slik type leder. Vi vil så gjerne, men det er ikke alltid vi får det til! Alt dreier seg faktisk om det som min kjære mor alltid sa til meg da jeg var liten:

«Vær mot andre du Karine, slik som du vil at de skal være mot deg».

Dette er noe jeg prøver å etterleve så godt som råd er. Det er bare ikke alltid så enkelt!

Vi er ikke maskiner noen av oss. Vi er mennesker med følelser – som sinne, glede og frustrasjon. Vi føler på urettferdigheten mot oss, men hvis vi er som mentaltrener Erik Bertrand Larssen sier; bare litt snillere med hverandre, da blir verden mildere. Litt er mye.

Det har han jammen meg rett i!

Dersom du viser ærlighet, lojalitet, trygghet og engasjement vil dette slå tilbake på deg.

Heldigvis.

Dine medarbeidere, de med gode hensikter, vil forstå hvorfor du må handle som du gjør. De forstår at du har et budsjett å forholde deg til, at noen av dere har ledere over dere igjen som setter krav. Så lenge dine medarbeidere stoler på deg, gjør det din arbeidshverdag enklere. Sånn sett er det opp til deg selv. Det er du som er lederen, og det er du som skal gå foran med et godt eksempel!

 

 

Jeg mener at en god leder kan sammenlignes med limet i pepperkakehuset. Mister lederen sin integritet, mister limet sin viskositet.

 

Teksten over er hentet fra boka "Hjelp, jeg har blitt sjef", der jeg skriver om det å være en leder – på godt og vondt. Du kan lese mer om boka her: "Hjelp, jeg har blitt sjef!"