JA TIL ET BEDRE ARBEIDSMILJØ PÅ 45 MINUTTER! MINIKURSET "VI SNAKKER MED - IKKE OM" ER ÅPNET!

Hva kan du (og jeg) gjøre for å bedre arbeidsmiljøet?

hms ledelse Sep 26, 2019

 

Det er så fort gjort å skylde på alt og alle. På arbeidsplassen, på arbeidsoppgavene, på arbeidstiden, og ikke minst på kollegaene og kundene dine. Helt ærlig, er du ikke enig?

Jeg vet at mange ikke har et godt arbeidsmiljø. Men, kan ikke en bedring starte hos deg og hos meg?

Én plass må det begynne, og da kan det vel like gjerne starte med oss? Med deg og meg?

 

"Hva kan JEG bidra med", tenker du kanskje?

Først og fremst kan du være den endringen du vil se på arbeidsplassen din. Gå foran som et godt eksempel. Motiver deg selv og de rundt deg. Bli en kollega og en person som andre liker å tilbringe tid sammen med. 

For noen dager siden delte jeg dette bildet på våre sosiale medier:

 

 

Jeg skrev følgende tekst til bildet:

Se på bildet, og tenk hvor mye glede og positivitet ÉN kollega kan bidra med👌👌👌

Hva om vi alle gjør VÅRT for å spre litt mer glede,
og hjelpe de rundt oss å gå fra ☹️ og 😪
til 😃 og 🤗!!!

 

Jeg fikk flere meldinger og e-poster knyttet til innlegget. Dét gav meg inspirasjon til å skrive denne bloggposten. For SAMTLIGE tilbakemeldinger jeg fikk, var at en slik kollega ville de prøve å være. Gjett om jeg ble glad! Det er så utrolig mange fine folk rundt omkring på arbeidsplassene i dette landet! Folk som virkelig vil!

Folk som vil gjøre sitt for å glede de rundt seg, som vil prøve å få kollegaene og kundene til å føle seg litt mer vel.

For hva vet vel vi om hva de rundt oss har på sine skuldre? Hva vet vi om hvilke tanker de har hatt tidligere på dagen før vi møter dem på jobben vår?

 

 

Så i stedet for å irritere oss (noe jeg måtte ta meg skikkelig i, fordi det gjorde jeg i går), kan vi ikke heller prøve å puste en ekstra gang? Telle til ti. Før vi sier noe som ikke fører noe godt med seg, eller som sverter de rundt oss?

Det er noe som heter at vi skal være mot andre slik vi vil at de skal være mot oss. Det er riktig, er det ikke? 

Tenk deg disse to scenariene:

Scenario 1:
Du har hatt en kjekk dag på jobben. Du har hjulpet de rundt deg. Du har gjort noen litt mer glad enn de var før de snakket med deg. Du har fått unna mye jobb, og du har vært effektiv – med fokuset på rett sted.
Scenario 2:
Du har irritert deg over de vemmelige kundene dine og den ufyselige kollegaen din. Du har klaget og baksnakket. Om du har fått gjort unna mye av jobben? Nei, så klart ikke. Du har jo brukt mesteparten av tiden din på å irritere deg.

 

Vi vet begge svaret på spørsmålet jeg nå skal stille både deg og meg:

Hvilken av disse to scenariene gir deg en god følelse, og ikke minst motivasjon til å gå på med ny giv når vekkerklokka ringer i morgen tidlig?

Ja, jeg sa at vi begge vet svaret. 

Så, skal vi love hverandre at i morgen gjør vi vår innsats begge to for å ha et litt bedre arbeidsmiljø? I morgen er det fredag, og en bedre avslutning på arbeidsuken finnes vel nesten ikke?
(...jaja, utenom kake, is og lønnsforhøyelse – men så er ikke det så veldig interessant det heller, om vi ikke kan fordra arbeidsmiljøet. Eller hva?)

 

 

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.