Fra politietaten til en helt ny hverdag i Einang Safety

Sep 26, 2022

1. oktober 2022 skjer en stor endring i Einang Safety. Da overlater jeg stafettpinnen (som de sier) til Paul. Paul vil da gå fra en jobbhverdag i politietaten, til en helt ny hverdag som daglig leder i Einang Safety. 

Skummelt for Paul? JA. Spennende for Paul og oss? JA. Bra for kundene våre? JA.

 

Og jeg? Jeg vil fremdeles være der i Einang Safety, men i en litt annen rolle. Mer om det i et annet innlegg.

Noen av dere kjenner jo Paul fra før. Selv om han har jobbet som etterforskningsleder i politiet, har han hatt bierverv i Einang Safety som "altmuligmann" – og på den måten har mange av dere allerede møtt Paul. Det blir jo slik når vi er et lite selskap der "hele slekta" må trå til. 

Paul bistår med vaffelsteking på et spesialtilpasset HMS-kurs for brannvesen. Altmuligmann? Ja.

 

Jeg tenkte derfor at det var på sin plass å be Paul svare på 5 spørsmål. Ikke for å utlevere han helt, men rett og slett slik at dere blir ENDA litt bedre kjent med denne bergenseren. Mange av dere vil tross alt møte Paul i kraft av at han en eller annen dag vil bli deres "go to" når vi snakker bistand i virksomheten deres innen beredskap, ledelse, brann eller HMS.

Jeg sendte derfor Paul de 5 spørsmålene pr. e-post, og ba han sende meg svarene i retur. 
Jeg ba ikke om at dette skulle skje elektronisk fordi vi har sluttet å snakke fysisk sammen, men rett og slett fordi jeg var utenbys når jeg kom på at dere måtte bli litt bedre kjent med han. Og når jeg kommer på noe, ja da må det jo helst skje med en gang 😅.

Så la oss sette igang.


La oss bli enda litt bedre kjent med denne multikunstneren, som jeg tror innerst inne drømmer om å lage gode middagsretter 24/7, mens han syr sammen et beredskapsplanverk – og samtidig synger Bruce Springsteen av full hals. 

 

Paul, kan du fortelle litt om deg selv?

(...typisk kjedelig spørsmål, men det får gå for denne gang).

Jeg er 46 år og samboer med deg ❤ ("deg", der er altså meg, Karine Einang, som skriver dette innlegget).
Opprinnelig kommer jeg fra Bergen, men jeg har nesten ikke bodd der siden år 2000. Da flyttet jeg til Nederland, der jeg jobbet i Forsvarets utenlandstjeneste for NATO frem til 2005. Da flyttet jeg til Norge igjen, og etter det bodde jeg et år i Bergen, før jeg flyttet til trivselsfylket, Sogn og Fjordane, og jobbet som politibetjent på lensmannskontoret i Gulen. En fantastisk plass.

Så gikk turen til Bodø og politistudier ved Politihøgskolen der. I 2010 – etter at politistudiet var tilbakelagt – gikk turen til vakre Hardanger, der jeg fremdeles bor.

Frem til i dag har jeg jobbet på politistasjonen i Odda, de siste årene som etterforskningsleder.

Det har vært en spennende jobb, som har gitt meg enorm erfaring, mange opplevelser, og ikke minst har jeg hatt mange fantastiske kolleger å dele erfaringene og opplevelsene med.

Jeg har vært operativ hele tiden. Dét vil si at jeg både har sittet på stasjonen og jobbet med straffesaker òg vært «ute i gaten» og patruljert og rykket ut på meldinger om alt fra mindre alvorlige hendelser til de helt store hendelsene.

På privaten må jeg først og fremst få si at jeg elsker familielivet. Vi har to flotte voksne barn og ett barnebarn – lille Noah på 4 år. Familien er midtpunktet i livet mitt.

Paul og Noah som lager politistasjon med rutsjebane for politibilene

 

Når vi samles rundt middagsbordet eller foran TVen for filmkveld – med chips og dip og popcorn og en skål med godis – da er livet komplett. Familien er alt, og dét er en av årsakene til at jeg nå går inn i familiebedriften – i tillegg til alle de spennende oppgavene vi har foran oss.

 Og så har jeg nesten glemt å nevne at vi har en trofast følgesvenn med oss 24/7: Leo. Han er 8 år nå. En chihuahua. Hvis noen av oss noen gang blir selskapssyk, så sitter han i armkroken og stirrer oss inn i sjelen – og vil ha kos.

Og så liker jeg å lage mat. Snekring og oppussing er også en lidenskap.

 

Om du måtte velge deg et helt nytt yrke som ikke luktet beredskap. Hva ville dét vært?

Da ville jeg drevet min egen restaurant. Med 3 favorittretter på menyen. 

 

Hva skal du bedrive dagene med i Einang Safety?

Foruten vanlig drift, skal jeg utarbeide risikovurderinger, HMS-planverk, brannvernpermer, og beredskapsplanverk.

Med beredskapsplanverk mener jeg her alt fra ROS-analyse til beredskapsanalyser og fullstendige krisehåndteringsplaner – for både private og offentlige virksomheter.

Jeg skal også holde kurs – om HMS, ledelse, brannsikkerhet og beredskap. Disse fire pilarene (HMS, ledelse, brannsikkerhet og beredskap) henger jo sammen.Vi kan ikke ha god HMS i en virksomhet om vi ikke har fokus på beredskap (det å være forberedt). Vi kan heller ikke ha en velfungerende beredskap om vi ikke har kontroll på for eksempel ledelsesdelen. Så enkelt (og så vanskelig) er det.

 

Hva gleder du deg aller mest til i din nye jobbhverdag?

Å kunne jobbe med mennesker på en måte som gir dem og virksomhetene deres en tryggere og sikrere hverdag. Enkelt og greit. Det er dét jeg gjorde i politiet også, men nå blir det på en annen måte – og med en annen innfallsvinkel. Som politi blir man gjerne koblet inn etter at noe har skjedd. Nå skal vi hovedsaklig være i forkant.

 

Hva får deg til å le?

Veldig mye. Verden er full av morsomheter og humor.

Når familien er samlet rundt middagsbordet kommer det alltid noen gullkorn som setter lattermusklene i arbeid. Og lille Noah har for lengst arvet evnen til å åpne latterdørene til de rundt seg. Det går aldri en dag uten at muligheten til å le høyt byr seg.

 

---------------------------------------------------------------

 

Da håper jeg du ble litt bedre kjent med Paul, og også hvordan han kan hjelpe deg og din virksomhet fremover.  

Om du vil at Paul skal bistå med alt fra kurs innen risikoanalyser eller i vold og trusler på arbeidsplassen – så er det bare å ta kontakt.

Det samme gjelder om du vil ha bistand til å utarbeide eller revidere beredskapsplanverk, eller ha en støttespiller når dere skal utarbeide en ROS-analyse.

Paul sitter på hyttekontor med makkeren sin Leo, og lager beredskapsanalyse for og med et brannvesen. Fin arbeidsfordeling. En sover og en jobber.

 

Nå er det ikke nødnummeret 112 dere skal ringe lenger for å komme i kontakt med Mr. Henriksen, men derimot hans telefonnummer i den sivile verden, nemlig tlf. 932 97 784.

...Og svarer han ikke? 

Da er han nok opptatt med å diske opp en ny rett på kjøkkenet, samtidig som han utarbeider en beredskapsanalyse og synger en god gammel Bruce Springsteen-låt av full hals.