Ny video – til inspirasjon!

Er glasset ditt halvtomt?

hms ledelse Dec 30, 2018

 

Sånn på tampen av året: ...Du har sikkert hørt frasen «noen ser glasset som halvtomt, andre  som halvfullt». Er det virkelig så svart-hvitt? Er det?

 

Vi kan diskutere opp og i mente at jeg ser glasset som halvtomt, og du ser glasset som halvfullt (eller omvendt). Vi kan diskutere om du er den som ser lyst på livet, og jeg den som helst bare vil dra dyna over hodet når vekkerklokka ringer. 

Men, vi glemmer ofte en viktig ting...

Om glasset er aldri så mye halvtomt eller halvfullt, så kan vi alltid fylle det opp på nytt. 

 

 

Ja, ja... Nå er kanskje du en av dem som tenker inni deg: «Nei, vi kan ikke ALLTID fylle det på nytt. Noen ganger er det ikke mer å fylle det med». Med andre ord: du er den som ser glasset som halvtomt.

Det har du helt rett i. Selvfølgelig skal vår siste time komme en vakker dag, som de sier. Da er det ikke mer å fylle opp glasset med. Da er det tomt.

Ellers i livet er det jo slik at dersom det er tomt for «melk», ja da har vi «brus». Er det tomt for «brus», da har vi «vann»... Glasset vårt kan alltid bli fylt opp på nytt. Alltid. Punktum.

Med det mener jeg at dersom en dør lukker seg for deg, så finnes det en annen dør. Selv om du ikke ser den der og da. Når alt er som mørkest. Når du er tom for «brus». Men den er der (døren, altså). 

Tenk da på «glasset», hvis du kommer i en slik situasjon. Tenk på glasset som kan fylles opp. Om det må fylles opp med noe annet enn du hadde oppi der fra før, så kan det uansett fylles opp. Kanskje er det du fyller opp bedre enn det du hadde fra før... Kanskje gir det deg mer energi, mer glede. Det vet du ikke før du har fylt opp på nytt.

 

 

Nå skal ikke jeg reklamere for hverken champagne eller andre leskende drikker. Ikke skal jeg fortelle deg at vann kan bli til vin heller.

Men jeg tror du skjønner tegningen. Ikke se «glasset» som halvfullt eller halvtomt heretter. Se det som påfyllbart! Deal?

 

 

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.