En av dine viktigste følgesvenner har dag i dag!

Dec 01, 2019
røykvarslerens dag

 

Har du husket dagen i dag? Den er viktig. Livsviktig faktisk! Ikke bare for følgesvennen din – for at han skal fungere 24/7 hele året rundt. Men dagen er livsviktig for deg – og for de du er glad i.

 

Okay... La meg gi deg en spoiler alert. Det er dagen til den som kan redde livet ditt. Den som kan gjøre at dere fortsetter som før,

eller får livet snudd opp ned:

 

Den kan være ganske så bråkete, men det bråket skal du være sjeleglad for at "bursdagsbarnet" driver med.

Okay...

La meg komme til poenget før du stikker ut og kjøper champis og bursdagsblomster.

Det er røykvarslerens dag i dag! Og da funker det ikke med sprudlende champis og ferske blomster.

Det eneste som funker da, det er:

  1. Nytt batteri (eventuelt batterier, om du har en av de røykvarslerne som trenger dét for å snakke sammen)
  2. En liten sjekk om røykvarsleren "bråker" som den skal (trykk på testknappen på røykvarsleren og se om den lager lyd)
  3. Fundere på om du skal la røykvarsleren få takke for seg fordi den har passert middagshøyden (husk at røykvarslere er ferskvare – og fortjener å byttes ut etter 8-10 år for at vi skal være sikker på at de reagerer som de skal – når de skal. Er røykvarsleren(e) din(e) for gamle – så bytt de ut i dag.)
  4. Sjekke at røykvarsleren din er montert korrekt, slik at de vil yte deg best mulig service når du virkelig trenger det. (Den skal være montert i taket, og ikke på veggen. Den skal heller ikke være montert "klin" inntil taklisten, men derimot minimum en halvmeter fra vegg)

 

Og du?
Om ikke "verdens rimeligste og beste livsforsikring" fortjener at vi gir den litt ekstra oppmerksomhet i dag, så vet ikke jeg!
Om du ser at røykvarsleren din er ensom, så gjør litt ekstra stas på den i dag. Kjøp den en følgesvenn eller flere. Husk at du skal ha minimum én røykvarsler i hver etasje. 

Og ja... Det er minimum.Tenk på rommet i kjelleren der frysen din står. Den frysen som har sett sine bedre dager... Tenk på rommene til ungdommene i huset... De som har like mye elektriske duppedingser som en halvstor elektrisk butikk.

 

 

Tenk på rommet til lillebror, som har gjort noe superlurt ved å dekke lampen med kosekluten sin...
Tenk på ditt eget soverom, og gangen din. Det er mange steder der en røykvarsler kan redde liv.

 

Så la oss sette i gang og gi alle røykvarslerne den oppmerksomheten de fortjener i dag. 

Jeg er akkurat ferdig med å gi mine røykvarslere den oppmerksomheten, så nå skal jeg gi mor min samme oppmerksomhet 🥳🥳🥳. Hun har også dag i dag!

(...jaja, alt er relativt. Hun skal ikke plasseres i taket, 50 cm fra taklisten, altså. Hun har kanskje nådd middagshøyden, men å bytte henne ut – der går grensen. Så gal er jeg ikke. Ennå.)