En morsom teambuildingaktivitet som fremmer tillit og samarbeid

arbeidsmiljø team teamarbeid Sep 28, 2023
Forslag til teambuldingsaktivitet

Teambuilding er en avgjørende faktor for å oppnå suksess innenfor enhver organisasjon. En godt sammensveiset gruppe som samarbeider bra har større potensiale for å oppnå målene sine enn når man jobber hver for seg.

 

En svært effektiv måte å styrke bånd og forbedre samarbeidsevnen i et team, er å overvinne ulike hindringer sammen. En slik teambuilding-aktivitet bør gjøres utenfor arbeidstiden – det skaper en helt annen atmosfære! 

 

Beskrivelse

Teambuilding-aktiviteten «Å overvinne hindringen» er en fysisk og mentalt utfordrende aktivitet som krever at deltakerne samarbeider for å nå et felles mål. Denne aktiviteten kan gjennomføres utendørs eller innendørs ved hjelp av ulike hindringer og oppgaver som skaper samhold.

 

Hvordan det fungerer

Teamdannelse: Deltakerne deles inn i grupper, vanligvis på 4-6 personer (avhengig av hvor mange dere er, selvsagt). Det er viktig å blande deltakerne, slik at de må jobbe med mennesker som de normalt ikke samarbeider eller tilbringer tid sammen med.

Overvinning av hindringer: Hver gruppe blir tildelt en bane med ulike utfordringer. Dette kan inkludere tauklatring, balansebommer, murer, og andre fysiske hindringer. Gruppene må jobbe sammen for å finne kreative løsninger på hver hindring.

Tips: oppgaven må være minst like gøy som den er krevende! 

Tidspress: For å øke spenningen og utfordringen, kan det legges til et element av tid. Gruppene kan konkurrere om å fullføre banen på kortest mulig tid, eller de kan prøve å slå andre grupper i ulike utfordringer. 

Gulrot: Hvis du virkelig vil se hvem de ulike personene er, så legg til en skikkelig gulrot! Dette kommer til å vekke konkurranseinstinktet til gruppen og få frem enda mer engasjement, samarbeid og personlighet!

Refleksjon og læring: Etter at alle gruppene har fullført banen, er det viktig å ha tid for refleksjon. Deltakerne deler sine erfaringer, hva de har lært om seg selv og teamet sitt, og ikke minst: hvordan de kan bruke disse innsiktene i ulike arbeidssituasjoner.

 

Fordeler med aktiviteten 

Samarbeid og kommunikasjon: Aktiviteten fremmer bedre kommunikasjon, tålmodighet og samarbeid mellom teammedlemmene. Deltakerne lærer å lytte, gi og motta tilbakemeldinger, og å støtte hverandre.

Tillitsbygging: Å overvinne utfordringer sammen bidrar til å bygge tillit. Deltakerne lærer å stole på hverandres evner og beslutninger.

Problemløsningsevner: Aktiviteten utfordrer deltakerne til å tenke utenfor boksen for å løse hindringer. Dette er en verdifull ferdighet som gavner virksomheten.

Engasjement: Teammedlemmer føler seg ofte mer engasjert og motivert etter å ha deltatt i en vellykket teambuilding-aktivitet. Dette kan ha en positiv innvirkning på organisasjonens kultur.

«Å overvinne hindringen»  er en viktig teambuilding-aktivitet som ikke bare gir deltakerne en fysisk utfordring, men også en mulighet til å vokse som et team. Den fremmer samarbeid, tillit og problemløsningsevner som er avgjørende for suksessen til enhver organisasjon. 

 

Lykke til og kos dere med oppgaven!!!
Hilsen Kristine

PS! Vil du ha forslag til andre teambuildingaktiviteter, så er det bare å ta kontakt med meg. Da kan vi ta en prat om:

  • Hvem dere som virksomhet er
  • Hva du ønsker at teambuildingsaktiviteten skal resultere i
  • Tidsperspektiv m.v.


 Gleder meg til å høre fra deg!

 

Kristine er utdannet NLP Practitioner, NLP Master Practitioner og Integrativ Coach fra Ålreit Institutt i Haugesund, med spesialisering innen business, team og ledelse. Ved siden av jobben i Einang Safety, tar hun nå studier ved London Business School. Hun har tidligere studert entreprenørskap, markedsføring og Business English i New York.

Kristine har tidligere skrevet for Ålreit.no og thoughtcatalog.comog som ansatt i Einang Safety kommer hun hver torsdag ut med en ny artikkel for dere her. Vi håper at du finner god nytte i innholdet.