Du blir hva du sier

hms ledelse Feb 09, 2019
Selvutvikling

 

Vi vet at «vi blir hva vi spiser», men har du tenkt over at vi også blir hva vi sier?

 

Det er helt sant. Vi blir hva vi sier. Det er slik vi blir sett på av de rundt oss. Har du tenkt over at dersom du er en person som er mye negativ på jobben, en som alltid må klage og som alltid syns de rundt deg er skikkelig irriterende – da er det slik du blir sett også? 

Da er det faktisk du som blir sett på som den irriterende. Den som forsurer arbeidshverdagen. Den som gjør at det blir ganske stille rundt lunsjbordet. Slik er det bare. Enkelt og greit.

 

 

Men er det slik du vil framstå? Som den forsmådde ansatte? Du vil nok ikke det. Ingen av oss vil det. Ikke innerst inne. Det er mot menneskets natur. Vi vil bli likt. Vi vil være en av fellesskapet.

Ofte er det bare en dårlig vane. Det er liksom bare blitt slik. Kanskje du ikke er fornøyd med lederen din, med arbeidsoppgavene, eller med arbeidstiden. Og det er lov. Men må det gå ut over de rundt deg? 

Vi har alltid et valg. Dersom du ikke liker deg på jobben, har du tenkt over om gresset er grønnere på den andre siden? Om det er det, hvorfor blir du da værende? Er det ikke slitsomt å sukke og stønne dag ut og dag inn?

Det er ikke så mange år vi har på denne planeten, så hvorfor ikke gjør noe som får deg glad i stedet? Noe som gjør at du skifter ut baksnakkingen med oppmuntring? Ikke si at du ikke har et valg. Det finnes alltid et valg, men kanskje du må gjøre noe helt annet. Men hva så? Om det gjør deg glad, så er vel ingenting bedre?

 

Kanskje det bare er kommunikasjonen som er «problemet»? Om du lufter din frustrasjon (på en konstruktiv måte) med lederen din, så er det kanskje kun en liten detalj som kan fikses på, og så blir arbeidshverdagen din mye lysere. Kanskje du til og med vil glede deg til å gå på jobb?

Tenk en arbeidsplass der alle er negative. Alle klager. Ingen er fornøyd. Er dét en arbeidsplass du kunne tenkt deg å begynne på? Neppe. Snu bordet, og tenk deg en arbeidsplass der folk ikke baksnakker, der de ansatte har det gøy – og får energi av å være. En slik arbeidsplass vil vi jobbe ved, ikke sant?

 

 

Liten maur kan velte stor tue sies det. En person kan også gi mye glede på en arbeidsplass, og snu et dårlig arbeidsmiljø. Vil ikke du være den personen? Den som gjør at de andre gleder seg til å gå på jobb? Du kan være den personen. Du kan være det som utgjør forskjellen for den som har hatt en grusom morgen hjemme. 

Selvfølgelig er vi alle slitne og gretne innimellom. Men i det øyeblikket vi lar det gå ut over de rundt oss kommer vi inn i en ond sirkel. En sirkel som er fryktelig vanskelig å komme seg ut av.

Så la oss gjøre et aldri så lite eksperiment de neste ukene:

  • Ikke klage en eneste gang på arbeidsoppgavene våre
  • Ikke klage på lederen vår
  • Ikke klage på kollegaen vår
  • Spre glede
  • Si noe oppløftende til de rundt oss
  • Gjøre arbeidsoppgavene med et smil om munnen (selv om vi egentlig ikke har lyst)
  • Smile hver gang vi ser oss i speilet på toalettet (eller i et hvilket som helst annet speil for den saks skyld)

 

Test det ut! Kanskje neste gang du er hjemme med omgangsyke, så «kjeder» de andre seg på jobb fordi du ikke er der og gjør arbeidshverdagen deres kjekk!!!

 

 

Del innlegget med de du kjenner, så er du med på å bytte ut sleske sleivspark med smil og glede på arbeidsplassene rundt om i det langstrakte land!