Check-in for ledere

ledelse lederskap nlp Jun 01, 2023
Selvbevissthet som leder

Selvbevissthet er en av de viktigste egenskapene til en leder. Derfor er det lurt å ta en liten «check-in» (hver måned) hvor du kartlegger hva som allerede fungerer – og hva som kan bli bedre.

 

Som leder skal du ha en bevisst tilnærming til egen lederatferd, organisasjonens fremgang, samt økt mestring og tilfredstillelse på jobb.

Når ting bare går på autopilot, er det fort å miste kontakten med arbeidet som gjøres. Altså, hvorfor du faktisk gjør det du gjør.

En slik check-in kan hjelpe deg å oppnå mer fokus på de rette oppgavene, mer motivasjon, en sterkere tilknytning til organisasjonens visjon, forbedre effektivitet og produktivitet, bevissthet rundt nye ressurser og å skape en ny gnist hos dine ansatte – som automatisk vil bli påvirket av ditt nye fokus.

Det lyser virkelig av en leder som vet hvem han er og hvor han skal!

 

Kartlegg hvor du er som leder

Ved å kartlegge hvor du er som leder, minner du deg selv på hvem du må være og hva du må gjøre for å ta bedriften dit du ønsker. Teamet ditt følger med på alt du gjør og vil bli inspirert til å følge i dine fotspor. Entusiasme og driv smitter like mye som klaging og apati. Husk det! 

 

Du kan begynne med noen så enkle spørsmål som:

  1. Hva er jeg fornøyd med?
    (Her kan du ta høyde for din egen arbeidsvilje, teamets fremgang, organisasjonen som en helhet; nåværende tall, prosjekter, effektivitet, motivasjon, fokus, arbeidsmiljø, samarbeidspartnere og videre mål).
  2. Hva skal forbedres?
  3. Hva må erstattes?
  4. Hordan skal dette skje?
    (Hva må gjøres og hvem skal gjøre hva).

 

Et mål er veien til alt godt

Videre må du sette et nytt hovedmål, etterfulgt av ulike delmål, for den neste måneden… Du kan lese mer om målsetting i denne artikkelen: En artikkel om å coache seg selv 

Når du har hovedmålet klart for deg, kan du ta deg selv gjennom «Organisasjonspyramiden», en godt brukt NLP-metode, som gang på gang gir store gevinster for ledere.

Så enkelt kan det være. Jo mer avansert, jo mindre sannsynlighet er det for at du orker å gå gjennom en månedlig check-in. Dette er rett og slett en selvvurdering av hvor godt knyttet du er til organisasjonens visjon akkurat nå, og hva som må rettes på for å skape en større tilknytning.

Jo mer avansert, jo mindre sannsynlighet er det for at du orker å gå gjennom en månedlig check-in.

 

Lykke til,
Kristine

Kristine er utdannet NLP Practitioner, NLP Master Practitioner og Integrativ Coach fra Ålreit Institutt i Haugesund, med spesialisering innen business, team og ledelse. Hun har også studert entreprenørskap, markedsføring og Business English i New York.

Kristine har tidligere skrevet for Ålreit.no og thoughtcatalog.comog nå som ansatt i Einang Safety vil hun hver torsdag komme med en ny artikkel for dere her. Vi håper at du finner god nytte i innholdet.