Brannøvelser kan bidra til et bedre arbeidsmiljø!

Feb 02, 2020
brannopplæring på jobb

 

Om du nettopp har googlet ordene "Hvordan få et bedre arbeidsmiljø", kan dette innlegget hjelpe deg litt på vei.

 

Så tenker du kanskje hva en brannøvelse har med arbeidsmiljøet deres å gjøre. Jo, la meg forklare:

Det er tre stikkord som alle beskriver et godt arbeidsmiljø. Disse ordene er samhold, humor og trygghet. Enig?

Om vi så mikser disse stikkordene inn i en brannøvelse, vil det få en litt spesiell effekt. Du ser...:

Jeg tenker ikke brannøvelse i form av brannøvelser slik vi ofte kjenner dem fra arbeidsplassen vår – der vi hører at brannalarmen uler, og så går vi ut og møtes på den avtalte plassen vår. Nei, det er ikke en slik brannøvelse jeg tenker på. 

Selvfølgelig kan vi få mikset inn stikkordene samhold, humor og trygghet i en slik øvelse – jeg har bare ikke så god fantasi at jeg kan forklare deg enkelt hvordan.

Men, her kommer et viktig "MEN":
Jeg sier ikke at vi ikke skal ha slike "tradisjonelle" brannøvelser som jeg forklarte over. Slike øvelser er viktige, og vil kunne være avgjørende den dagen det virkelig gjelder. Det jeg sier er at de jo ikke akkurat oser av humor! – la oss nå kalle en spade for en spade.

Så... Tilbake til den type brannøvelse som kan bidra til et bedre arbeidsmiljø. Den såkalte quiz-øvelsen! Eller, kjært barn har jo mange navn, så den du får av meg i dag heter "Dette kan vi i blinde, en quiz med fart i!"

Og jeg lover deg: Om dere følger denne bruksanvisningen og tilpasser quizen til din arbeidsplass – og selvfølgelig: fikser til diplom til vinnerlaget – så har du oppskrift til et bedre arbeidsmiljø!

Noen av tilbakemeldingene fra de som har brukt quizen på sin arbeidsplass har vært som følger:

"Det ble jo ramme alvor! Tror ikke jeg har ledd så mye på lenge!"

...og en annen sa:

"Jeg er ny her på jobb, så dette var en artig måte å bli kjent med kollegaene og arbeidsplassen på. Tror mange kanskje viste sitt sanne jeg når de sprang rundt for å dobbeltsjekke om rømningsveiene var tildekket av rot! ...Det samme gjorde nok jeg!"

Så om du er klar for å bedre arbeidsmiljøet på arbeidsplassen din, finner du forslag til quiz, til diplom – og ikke minst til bruksanvisning her:

Du finner alt du trenger her

 

LYKKE TIL!